Feketepart


Részlet a regényből>>>

A bahrudzsai emír magasztos célt talál: megmenteni az emberiséget a biztos pusztulástól, ami a közelgõ Holdfordulóban vár rá. A megvalósítás rögös útját megszegett esküvések, kiürített méregpoharak, vérmocskos pengék és mágiával szétégetett holttestek szegélyezik. Az õrült terv nyílt színen és a politika szövevényes útvesztõjében egyaránt tengernyi áldozatot követel. 

De vajon meddig juthat el Feketepart hatalmasságainak évszázados játszmájában egy szabadúszó varázslónõ és egy északról ide szakadt kardforgató? Miért lépnek szövetségre az emír végrehajtóival a rejtõzködõ Borostyán boszorkányai? Vajon az árnyékháború elkerüli-e a holdelfek figyelmét? És vajon mikor kénytelen a szolga ura ellen fordulni?

A Hetvenhét novellapályázat díjnyertes szerzõjének regénye pergõ cselekményû, ízig-vérig fantasy-regény. Soren Ward lebilincselõ mesélõi stílusban, hús-vér hõsökkel, meglepõ fordulatokkal tárja elénk a Királyság arcának sötétebbik felét, ahol minden ártalmasabb, mint amilyennek elsõ látásra tûnik.(Eric Muldoom)

Kapcsolódó cikkek:

Így készült Soren Ward regényének borítófestménye (művészet)
http://www.rpg.hu/iras/mutat.php?cid=4811

"Végső verdiktként azt mondhatom, hogy ugyan közel sem tökéletes mű, de minden vélt, vagy valós hibájával együtt a Feketepart kellemes és szórakoztató olvasmány, és biztosan örömet fog szerezni minden olvasójának. "


Kritika, Fantasya.hu