Eric Muldoom vendégkönyve
(: Kilépés :)

Hozzászólok E-mail a webmesternek
1
December 17, 2003 - 04:53 PM
Aldyr

Keitaro: én is örülök a változásnak - ezek szerint a webmesterünk (Toussel) külön nélkül is dolgozik!:P

Ammerúnia két nagyobb szárazulatot ölel fel - lásd a térképet itt:

www.multiverzum.hu/ammer_map1.gif

A bolygó neve Ymerian.

A jelenlegi akutálpolitikai helyzetről most készül egy összefoglaló, aminek az alapjai a hét végére már dokumentum formátumba kerülnek. Hirtelenjében talán csak annyit mondanék: a kontinens egészét az elf fajok uralják, az emberek térhódítása mindössze 4 évszázadra tekint vissza. Mondhatni a Keleti Elfek (meglehetősen maguknak való népség) csak mostanság veszik észre, hogy az eddig lakatlan területeken furcsa-ormótlan épületek állnak, s még furcsább teremtményekbe botlanak. A holdelf birodalom a vezető nagyhatalom, de ezt belső feszültségek bomlasztják (már önmagában az is jelentős problémákat okoz, hogy irdatlan nagy területeket kellene egyetlen ember - a császár - jogara alatt összefogni). A kép persze jóval árnyaltabb, de ennek érdemi kifejtése nem a fórum keretei közé kívánkozik.:P
Nem mennék bele különféle összehasonlításokba sem: a világ helyzete rövidesen részletesen megismerhető lesz a kiegészítő anyagokból és reményeink szerint az első akk-antológiából.


folyt köv
Aldyr'-nak levél

 
Bejegyzés törlése # 1
2
December 17, 2003 - 04:53 PM
Aldyr

Nomádok szép számmal akadnak, főként Havasban (Asshar), de a különféle népcsoportoknak más-más szintre sikerült eljutniuk: mindebben a vezetők szerepe és a területen talált kultúrális maradványok döntő fontosságúak, ahogy az is, melyik menekültcsoport milyen jártasságokat, szellemi műveltséget hozott magával a rabigából - azaz milyen munkát végeztek, mennyire folytak bele a holdelfek mindennapi életébe.

Első a tanulás, aztán a szórakozás! Huh, hányszor hallottam én ezt...:PP
És persze mint minden közhelyes kijelentésben, ebben is igen nagy az igazságtartalom, úgyhogy...:P

Khala Nhor!
Aldyr'-nak levél

 
Bejegyzés törlése # 2
3
December 16, 2003 - 07:14 PM
Keitaro

Örömmel vettem észre, hogy most már nem kell felvennem a monitorom felbontását, hogy meg tudjam nézni a lapot... és már nincs a hozzászólásom elején, hogy Keitaro from...

Már csak annyi hiányzik a tökéletességhez, hogy regisztrálhassuk magunk a fórumon... de ez már csak extra.

Tetszik a pályázat kiírása. Elméletben már meg is írtam a beadandó feladatot... még sírtam is, annyira meghatódtam... ez a skizofrénia első jele. :)
Remélem, hogy sok írásat olvashatsz és nem csak én leszek az egyedüli zaklatód... olyan gáz lenne, ha 1 indulóból lennék utolsó. :) Bár eddig én vagyok aktív "vendégkönyvező", de ennek az lehet az oka, hogy én érek rá csupán, hogy két matekpélda között felnézzek.

Ja... tudom, hogy a világleírás készülőben van, de lenne ezzel kapcsolatban pár kérdésem.
Ammerúnia egy összefüggő kontinens, vagy egy egész bolygó?

Jól értem, hogy ez a középkori világ kb. úgy nézhet ki, mint amilyen a honfoglalás előtti európa volt? Gondolok itt arra, hogy egy nagy birodalom (mint pl. a római) széthullása után a kultúra az egységgel együtt omlott szét. Tudatlan, mocskos és erőszakos világ, amely felett egy-egy erősödő régió próbálja újra és újra átvenni az irányítást... sikertelenül.

Az emberek nagyrésze pedig államnélküli nomád lenne?

Megyek vissza tanulni, vagy írni. Még eldöntöm, melyikhez van kedvem... na, ebből már nem lesz tanulás.:)
Keitaro'-nak levél

 
Bejegyzés törlése # 3
4
December 16, 2003 - 04:09 PM
Keitaro

hehe... alig 8 perc telt el a válaszod óta.
Ennyire unalmasak lennének a napjaim, hogy naponta 10szer nézek meg egy oldalt? Igen! :)
Keitaro'-nak levél

 
Bejegyzés törlése # 4
5
December 16, 2003 - 04:08 PM
Keitaro

már szedem is az acrobat readert, hogy el tudjam olvasni :)
Keitaro'-nak levél

 
Bejegyzés törlése # 5
6
December 16, 2003 - 04:00 PM
Aldyr

Necromancer: köszönöm az elismerő szavakat!:)
A bevezető irodalom hangulati felvezetésnek talán megfelelő, viszont fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy a világ jelenlegi képe, arculata sokban eltér majd az ott megtapasztaltaktól. A változás bizonyos területeken nagyon markáns lesz.

A világot természetesen nem szeretném a jövőben sem elhanyagolni: épp ellenkezőleg!:P
Ammerúnia amúgy távolról sem lesz szerepjáték, csupán lesznek hozzá olyan kiegészítések, amelyek a különféle rpg-kiadványokban megtapasztalt "világleírásnak" fognak megfelelni. Gondolok itt pl. a nemrégiben nálunk is megjelent Forgotten Realms kiadványra, a Codex, MAGUS, KRPG, Requiem etc. ide vágó fejezeteire, főként pedig angol kiadványokra (MERP-, ADnD világleírások).

Netes elérhetőség: a neten rpg-jellegű kiegészítések, anyagok lesznek letölthetők, valószínűleg fanzin formájában.
A szabályrendszerre vonatkozóan úgy néz ki, hogy a KRPG alapkönyv lesz a mérvadó, azaz Ammerúnia – rpg-szemszögből – hivatalos kiegészítőnek minősül. De ez jelen pillanatban messzire vezet…

Még egyszer köszönöm a biztatást!:P

Keitaro: megvallom, nem ismerem mélységében a KRPG-t, de úgy tudom, a DnD nem jártasság-alapú, tehát e tekintetben semmiképpen nem tekinthető valamiféle utánzatnak. De mondom, nem vagyok szakértő a kérdésben…:)
Amúgy van saját rendszer félkész állapotban, de úgy vélem nincs értelme tesztelni, fejleszteni, amennyiben használhatjuk a KRPG rendszerét – nem a rendszerben szeretnénk újat, újszerűt felmutatni.

Amúgy nyugodtan írd meg a kérdéseidet, ha senki nem kérdez semmit, akkor valami nagyon nincs rendben…:PPP

A pályázat kikerült a nyitólapra!

Tisztelettel, Aldyr
Aldyr'-nak levél

 
Bejegyzés törlése # 6
7
December 12, 2003 - 04:55 PM
Keitaro

Az előttem szóló feltett egy jó kérdést... mi van a szabályrendszerrel?
Ha jól emlékszem, akkor ugye a káosz szabályrendszerét akarod használni.
És ha megint csak jól emlékszem, akkor ez AD&D alapokra épül, ugye? Persze, ezt csak hallottam valahol.

Esetleg van esély, hogy ki fogtok dolgozni valami egészen új szabályrendszert?
Ha így lenne, akkor ne bonyolítsátok annyira túl, mint pl. a MAGUS. Semmi bajom ezzel a világgal (most is éppen ebben kalandozunk) csak egy icipötyet lassú a csata, mert sokmindent kell észbentartani (itt + KÉ, ott minusz VÉ... nem is beszélve arról, hogy d20-szal izgalmasabb dobni.), de az AD&D szvsz elég egyszerű és "pörgős". - Most éertem el, hogy minden MAGUS-hívő halállistájára felkerültem.:)

Egyik ismerősöm mondta, hogy egy online rpg használja a következő rendszert:
a csata után az ember legalább két xp-t kap.
1. magára: így lépi a szinteket és nő a miegymása
2. a fegyverre, amit használ. - Ez szerintem egy nagyon okos húzás.
Persze, ez is magánvélemény.

Ezzel az egésszel arra akartam kilyukadni, hogy ha még nem döntötted el, hogy milyen szabályrendszert akarsz, akkor lehet, hogy érdemes lenni a honlapra tenni egy kérdőívet... így megtudhatnád, mit is akarnak a potenciális olvasók és játékosok. - Jaj, ne' Már megint előjött belőlem a demokratikus hülyegyerek.:)))

Na, már alig várom 16-át... elhalasztottam az Analízis vizsgát 22-ére. Addig meg hazaköltöztem az albérletből (végre! rendes étel!). Ezért van ékezet is. :) Tanulok, tanulok... jövöhéten még lemegyek a kedvenc alföldi parasztlánykámhoz(barátnőmhöz Debrecenbe :) ), de egyébként csak a pályázatra és a matekra összpontosítok... ill. a MATEKRA és a pályázatra.:)

Kérdés: a pályázat az olyan 'írj egy törtéenetet lesz?', mert ha igen, akkor elkezdek gyúrni novellára.:)

Huhh... ezt a hozzászólást kicsit túlzásbavittem, ugye? :)
Keitaro'-nak levél

  http://
Bejegyzés törlése # 7
8
December 12, 2003 - 10:04 AM
Necromancer

Üdv Mindenkinek!

Aldyr engedd meg hogy gratuláljak ehez az elképzeléshez. Nagyon várom már hogy mikor tapasztalhatok belőle kézzelfogható anyagokat :) Szívesen olvasgatnám mér ammerúnia világleírását, történeteit. Magamban már el is terveztem hogy utánajárok az általad javasolt bevezető irodalmak beszerzésének :)
Amióta foglalkozom szerepjátékkal(kb 12 év) azóta jó néhány erőtlen, vagy erős magyar próbálkozást láttam a szerepjáték piacon, de ezek nagy többsége nem igazán tudott újdonságokat adni a mi kis társadalmunknak :) Amelyik meg tudott az valamilyen oknál fogva becsődölt, vagy abbahagyta a fejlesztést. Szerintem annál bosszantóbb nincs is, mikor megszoksz, megszeretsz egy világot és néhány kiegészítő után eltűnik a fejlesztőgárda. Remélem itt nem lesz ugyanez a helyzet :))))
Másik dolog: remélem nem vagyok nagyon értetlen, de a szavaidból azt vettem ki hogy az anyagok nagy része csak a neten lesz elérhető. Ez vonatkozik a szabályrendszerre is?
Várom válaszod, és addig is jó munkát,
minden bizalmam bennetek!!!
Necromancer'-nak levél

  http://www.kalandozok.hu
Bejegyzés törlése # 8
9
December 12, 2003 - 08:56 AM
Aldyr

Keitaro: Gratula a vizsgához!:)
A pályázatban minden lényeges információ benne foglaltatik majd, ami szükséges a jelentkezéshez. A csapat "működésének", a munka mikéntjének apró részleteit inkább csak a sikeres pályázók előtt tisztázzuk, szerintem ez így korrekt a már bejutottak felé.

Ps: Kyra utalása arra vonatkozik, hogy a meghívott "multiverzumos" írók december 20-án ülnek össze elsőként. Téma:
bemutatkozás,
a jelenlegi fantasy piac (kiemelten bizonyos kiadványok) rövid áttekintése,
Ammerúnia (a világról, az elképzelésekről, a közös munkáról, a célokról).

Rövidesen jelentkezem!
Aldyr'-nak levél

  http://
Bejegyzés törlése # 9
10
December 10, 2003 - 01:45 PM
Kyra

Sziasztok!

Örömmel látom, hogy máris micsoda élet van a fórumon, és hogy már mindenkit ismerek az előttem felszólalók közül a Fantasyáról, ha sajnos még nem is személyesen :) De biztos vagyok benne, hogy hamarosan sokkal jobban is meg fogjuk ismerni egymást :)
Alig várom, hogy elkezdhessük a munkát, és élettel tölthessük meg Ammerúnia birodalmának egészét ;)
Kyra'-nak levél

  http://
Bejegyzés törlése # 10
11
December 10, 2003 - 01:19 PM
Keitaro

Es megint ellopta valaki az ekezeteket...

Dec 16? Jo, erdeklodve varom a palyazatot... Bar csak 17en fogom elolvasni, aznap ismet vizsga es nem jo dolog, ha az ember tanulas helyett szorakoztato dolgon tori a fejet. :)

Bar meg nem ertem teljesen, hogyan is fog ez mukodni... plane nem ertem meg a palyazat mikentjet... de a szellemi korlataim sosem zavartak. :)

Ja... vizsgan csak 3ast kaptam, de ez jo, mivel mindenki mas megbukott aznap....
Keitaro'-nak levél

  http://
Bejegyzés törlése # 11
12
December 10, 2003 - 10:10 AM
Aldyr

Keitaro: köszönöm a jelentkezésedet!:)
A pályázati lehetőség kritériumai december 16-án kerülnek fel a honlapra. Ha nem haragszol meg érte, addig nem mondanék semmi biztosat, lévén, a pályázatokat már közösen értékeljük a csapat többi tagjával, akik meghívást kaptak a Műhelybe. Ha most azt mondanám, hogy "igen", nem lenne értelme a pályáztatásnak.:O

Tisztelettel, Aldyr

Ps: remélem a vizsga jól sikerült!:P
Aldyr'-nak levél

  http://www.multiverzum.hu
Bejegyzés törlése # 12
13
December 08, 2003 - 04:00 PM
Tea

Szervusztok!
Egyre ígéretesebb lesz ez a dolog, őszinte örömömre!
Részemről várom a fejleményeket!
:-)

Tea
Tea'-nak levél

  http://
Bejegyzés törlése # 13
14
December 08, 2003 - 09:49 AM
Keitaro

Sajna, megint nem lesznek ekezetek, mivel ez ismet linux....

Az az igazsag, hogy engem megfogott ennek a kozos vilagnak a gondolata - meg ha nem is tudok rola annyit, mint amennyit szeretnek.
Bar nem allitom, hogy tehetsegem is van annyi, mint onbizalmam, de en is szivesen reszt vennek a vilag kialakitasaban.
Nem ertem, pontosan mit ertettel toborzas alatt, de a van lehetoseg ra, hogy kerelmezzem a csapatba valo bekerulesem, akkor azt itt megteszem. :)

Azt hiszem akartam meg valamit kerdezni, de ideges vagyok es nem jut eszembe - 10:15tol vizsgazom programozasbol... az 5-ert, es meg nem tudok semmit a memoriakezelesrol. :(
Keitaro'-nak levél

  http://
Bejegyzés törlése # 14
15
December 08, 2003 - 08:57 AM
Aldyr

Üdv Keitaro!:)

A Műhely december végén kerül fel a netre, a "tagok toborzása" már folyamatban van.

"Ezek szerint az Ammerunia egy a neten publikalt vilag lesz, ami itt a multiverzuban kap otthont?"

Az első Ammerúnia-regény 1999-ben jelent meg (Muldoom: Sötét Angyalok), azóta 12 rövidebb-hosszabb elbeszélés született a világhoz, valamennyi nyomtatott formában (Cherubion Exkluzív kötetek). A jövőt tekintve továbbra is a nyomtatott változatban való megjelenés az alapvető cél, viszont lesz majd online fanzin is, ami inkább rpg-kiadványként funkcionál (világleírás, varázslatok, etc).

"Esetleg a jovoben lehet majd talalkozni sok-sok A. logoval a konyvek boritojan?"

Ez jól hangzik!:P
A régi logót lecseréljük (a tervezetek egy része már megszületett), ahogy az új layout is alakulóban van. Nem szeretnék nagyon előre beszélni, így azt mondom: lesznek Ammerúnia-kötetek, de hogy mennyi és főként mikor, az alapvetően az írói team teljesítményétől és a Cherubion kiadó lehetőségeitől függ. Én szeretném, ha 2004-ben megjelenne az első antológia - a többi kezdeményezésről viszont még korai lenne beszélni.

"Bar azt is olvastam (talan a novellariumban), hogy szerepjatek is lesz belole. Ja... es egy nagyon naiv kerdes: van olyanod, hogy Ammerunia vilagleiras?"

Nem titok, hogy már évekkel ezelőtt felvetettem Nemes Istvánnak és Bihon Tibornak, hogy szeretném felhasználni a KRPG szabályrendszerét Ammerúniához (anno egy kiegészítőben gondolkodtunk). Az elképzelés mind a mai napig csupán tervezet, de rövidesen felkeresem az illetékeseket. Fontos viszont leszögezni: alapvetően a fanzinban szeretnék rpg-elemeket megjeleníteni, mintegy érdekességként, könyvesbolti megjelenést egyáltalán nem tervezek - nagyságrendekkel fontosabb számomra az "irodalmi" vonulat erősítése.

Világleírás készül Ammerúniához, illetve ennek egy jelentős része már évek óta gépen van nyers változatban (ezek a saját anyagaim), de a munka oroszlánrésze csapatmunka lesz, hiszen főként csak az alapok vannak lefektetve. Az egyes birodalmak élettel való feltöltése már nem egyszemélyes feladat. Ilyen értelemben tehát az Univerzum nyitott: bőven vannak még fehér területek, amit a csapat tagjai a saját elképzeléseik szerint alakítanak majd.

Khala Nhor!
Aldyr'-nak levél

  http://www.multiverzum.hu
Bejegyzés törlése # 15
16
December 05, 2003 - 11:53 AM
Keitaro

Bocsi... az ekezetek hianya miatt.

En sajnos teljesen tudatlan vagyok, szoval feltenek par kerdest, ha lehet.
Ez az Ammerunia, hogyan fog mukodni?
Latom ugyais, hogy van alkotomuhely, de meg nem nyilt meg. Ezek szerint az Ammerunia egy a neten publikalt vilag lesz, ami itt a multiverzuban kap otthont? Esetleg a jovoben lehet majd talalkozni sok-sok A. logoval a konyvek boritojan?
Bar azt is olvastam (talan a novellariumban), hogy szerepjatek is lesz belole.
Ja... es egy nagyon naiv kerdes: van olyanod, hogy Ammerunia vilagleiras? Vagy meg nemm forrott ki teljesen ez az Univerzum?

Na... hirtelen csak ennyi kerdessel tudlak zaklatni. :)

Keitaro
Keitaro'-nak levél

  http://
Bejegyzés törlése # 16
17
December 04, 2003 - 09:52 AM
Jeff Hughes

Sziasztok!

Köszönöm, várom a levelet Szilárd (Aldyr).
adorendor@maffia.hu (milyen találó e-mail cím :-)).

Üdv: Jeff
Jeff Hughes'-nak levél

  http://
Bejegyzés törlése # 17
18
December 02, 2003 - 04:00 PM
Aldyr

Jeff: küldök egy mailt a címedre! :)
Aldyr'-nak levél

  http://www.multiverzum.hu
Bejegyzés törlése # 18
19
November 27, 2003 - 01:05 PM
Jeff Hughes

Szia Muldoom,

a fantasya-ról már ismersz. Lenne rá lehetőség, hogy kapjak én is egy lehetőséget, hogy Ammerúniával foglalkozhassak? Tudom, hogy magas a szint, de hát legalább lenne kihívás. És megpróbálkoznék az általad javasolt sötétebb novellák írásával (hiába, a lelkem mélyéről jönnek :-)).
Üdv:
Jeff Hughes
Jeff Hughes'-nak levél

  http://
Bejegyzés törlése # 19
20
November 19, 2003 - 03:33 PM
Aldyr

Hayim: nice to see you!:P
Nyugodtan nézz körül, minden apró észrevétel számít, úgyhogy ne kímélj!:) Rövidesen újabb anyagok is felkerülnek.

Algol: a kérésed teljesen jogos - már dolgozunk is a 800*600-as felbontáson!
"úgyhogy egy olvasótok már biztos van.
Üdv. + jó munkát!"
Köszönjük! Amennyiben világleírást is szívesen olvasgatsz, hamarosan több ilyen anyaggal találkozhatsz majd.:)
Jövő héten jelentősebb frissítés várható.
Aldyr'-nak levél

  http://www.multiverzum.hu
Bejegyzés törlése # 20
21
November 14, 2003 - 06:22 PM
Algol

Szia Aldyr!

Nekem a honlappal kapcsolatban lenne egy észrevételem. Ez a minimum 1024*768-as felbontás nem biztos hogy szerencsés választás. Nekem például két kőkorszaki monitorom van, amiből csak az egyik bírja ezt, azon pedig gyakorlatilag olvashatatlan a szöveg. Lehet, hogy mások is hasonló cipőben járnak.
Más.
Az alkotóműhelyben nem valószínű, hogy részt fogok venni, merthogy én is második típusú író lennék (és ráadásul scifiben utazom), de szívesen ismerkedek mások alkotta világokkal, úgyhogy egy olvasótok már biztos van.
Üdv. + jó munkát!
Algol'-nak levél

 
Bejegyzés törlése # 21
22
November 13, 2003 - 05:59 PM
Hayim

Szia Aldyr,

gratula a laphoz. Még nem néztem rajta körül, de ami késik, nem múlik :-). Keep up the good work! De a családot el ne hanyagold!
Hayim
Hayim'-nak levél

  http://
Bejegyzés törlése # 22
23
November 12, 2003 - 01:30 PM
Aldyr

Nihil: a hasonlóságot kizárólagosan a hangulatra értem (Túlvilág szeme, Démonpikkelyek). Természetesen a világ felépítése, a főbb hatalmi tengelyek teljességel eltérőek, szintúgy a mágia alkalmazásának összetevői. A Mágikus Föld mindenképpen emberközpontú, ahol a babonák és a hiedelmek világa nagyon is kézzel fogható. Fejlettségi állapotát tekintve a valós történelemből megismert ókori körülmények a meghatározóak. Az még nem eldöntött, ragaszkodom-e a "földi" körülményekhez, a földrajzi adottságokhoz (mint pl. Kull király és világa, vagy Warhammer), illetve ezek mutációjához, avagy egy másik bolygóra helyezem át a világot. Jelenleg az első változattal kacérkodom.

Kullgan: jelen álláspont szerint a következő regényem Kullgan kalandjainak folytatása lesz. Címről, megjelenésről még korai lenne beszélnem.:)

Worluk és egyéb világok a Cherubionnál: nem tisztem nyilatkozni a kérdésben, Ammerúnia esetében viszont rövidesen oylan konkrétumokkal állhatok elő, amelyek a világ jövőbeni sorsát érintik.

Tisztelettel, Aldyr
Aldyr'-nak levél

  http://www.multiverzum.hu
Bejegyzés törlése # 23
24
November 11, 2003 - 09:24 PM
Nihil

Üdv!
Mi is van azzal a varázslatos világgal, ami olyasmi, mint a Haldokló Föld (vagyis hasonló). Tudom, hogy ez még a jövő zenéje, de mennyiben fog hasonlítani (extrémitásán kívül).
Mellesleg tényleg kellenének már új világok a Cherubionon belül, mert Worluk már sikeresen világuralomra tört.
(Nem is beszélve Ammerúniéról, ahol jelenleg van egy Kullgan nevű ürgénk, aki jelenleg a Opálváros fogságában sínylődik egy ideje)
Nihil'-nak levél

  http://
Bejegyzés törlése # 24
25
November 11, 2003 - 03:37 PM
Aldyr

Köszöntök minden kedves érdeklődőt!_:)

Ez egyelőre egy fapados fórum/vendégkönyv, de rövidesen várható egy javított verzió megjelenése. Szvsz a célnak ebben a formában is megfelel.:)
Bármilyen kérdésetek, észrevételetek van, örömmel veszem!

Cya
Aldyr'-nak levél

  http://www.multiverzum.hu
Bejegyzés törlése # 25
Oldal #1 / 1